Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 13:45 - НОВА ГОДИНА В МАЛТА
Автор: veronamilenium Категория: Туризъм   
Прочетен: 3807 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2012 13:45


Нова година в Малта

 image

София – о-в Сицилия – Ла Валета – София

Екскурзия със самолет - 6 дни

28.12.2012 г.

Цена: 925.00 лв.

Ден 1

Отпътуване от летище София. Пристигане на летището в Малта. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до трите древни града - Виториоза, Сенглеа и Коспикуа, пазещи спомена за малтийските рицари. Ще имате възможност да се разходите по неповторимите улички на Виториоза и да разгледате сгради с изключителна историческа значимост. И трите града предлагат великолепен изглед към Големия залив – "морската врата" на Малта. Екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място - "Синята пещера", където огрените от слънцето корали правят кристално чистата вода да сияе в златисти отблясъци. По желание и ако времето позволява може да се организира разходка с лодка и да се наблюдава подводния свят (заплаща се на място). Нощувка.

Ден 3

Закуска. По желание целодневна екскурзия до о-в Сицилия - уникална съкровищница на изкуство, археология, история, фолклор и неповторими природни красоти. Ще преминете по втория и третия по височина мост в Европа над градовете Модика и Иблея, над прекрасните каньоновидни долини. Ще посетите най-високия действащ вулкан на европейския континент Етна, достигайки до кратера Силвестър. Свободно време за обяд и покупка на сувенири. Посещение на известния курортен град Модика - свободно време за разглеждане на града. Вечерта връщане от Модика в Поцало и отпътуване за Малта с високоскоростен ферибот. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време. По желание екскурзия до Моста – най-голямата църква на острова – архитектурен шедьовър. Столицата на Малта - Ла Валета: Крепостта - най-добрият образец на европейското военно строителство; катедралата "Св. Йоан" - шедьовър на бароковата архитектура, известна с безценните си стенописи, светилище за рицарите на Малтийския орден; Дворецът на Великите магистри, в който се помещават Парламентът и Президентството във Валета. Старата столица Мдина - "Градът на тишината". Пешеходна разходка в Мдина: Крепостта на Мдина, откъдето се открива панорамна гледка към острова; катедралата "Св. Павел" и красивите къщи, построени преди повече от 400 години. Т"Али - "селището на занаятите", където изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро и стъкло и където могат да се видят традиционните за Малта златни и сребърни филиграни. Сан Антон – най-голямата ботаническа градина на острова създадена в началото на XVII век. Тогава е бил построен и намиращия се до нея едноименен дворец, който е бил резиденция на някои от великите магистри, на британския Генерал – губернатор, а в днешни дни е лятна резиденция на малтийския президент. По желание - Новогодишна празнична вечеря. Нощувка.

Ден 5

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до зеления и спокоен о-в Гозо, притежаващ неповторим чар, свързан с легендата за прекрасната нимфа Калипсо, дъщеря на бог Атлас. По време на екскурзията се разглеждат скалните комплекси в Двейра с прекрасните природни забележителност Синия прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Обяд в ресторант, намиращ се в центъра на столицата на Гозо - Виктория. След обяда екскурзията продължава с разглеждането на уникалната църква "Та Пину" с чудотворната икона "Мадоната от Та Пину" и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. Възможност за закупуване на сувенири, направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Нощувка.

Ден 6

Закуска (в зависимост от полета). Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

Цената включва

Самолетен билет София - Малта - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Air Malta"

Трансфер летище - хотел- летище

5 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в Малта

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва

Екскурзия до Моста, Валета, Мдина, Т’Али, Сан Антон

Целодневна екскурзия до о-в Гозо с включен обяд

Целодневна екскурзия до Сицилия

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Новогодишна празнична вечеря

Екскурзия до Трите древни града

Пълна информация на verona-milenium.com или на нашите телефони +359 32 945 894, 0899 106 779 , 0878 393 658, 0885 068559 или на Скайп - radkakostova

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veronamilenium
Категория: Туризъм
Прочетен: 56839
Постинги: 23
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031